Det minimalistiska hemmet 

Minimalistiska hemmet

Det minimalistiska hemmet, det lättstädade hemmet, ett hem där robotdammsugaren obehindrat kan ta sig fram! Ja det hemmet är väldigt inne just nu. Hur får man ett sådant hem? 

Minimalism kan betyda väldigt många olika saker beroende på vad man pratar om. När vi använder ordet minimalism som ett sätt att inreda våra hem menar vi kort och gott – less is more! 

Hur får man det minimalistiska hemmet? Man får helt enkelt börja med att rensa och organisera sitt hem. Behöver vi verkligen alla saker vi har? Alla möbler? Allt som sitter på väggarna? Skala bort, skala av och känn efter. Låt endast sådan som fyller en funktion i hemmet vara kvar och ta bort saker som är i vägen och distraherar. Det kan vara väldigt behagligt att minimera antal möbler och saker i hemmet och på så sätt få det mer harmoniskt. Kanske den eventuella stressnivån sjunker när harmonin i hemmet ökar?

Det minimalistiska hemmet ska kännas luftigt, finnas mycket rymd och helst omges av mycket naturligt ljus. Väggar ska vara rena och ytor fria från saker, färgskalan i hela hemmet ska gå ton i ton på såväl väggar som möbler och inget ska sticka ut. 

Bygga nytt – passa då på att tänk minimalism 

Är man i färd med att bygga nytt hus, eller renovera ett befintligt hem kan man gå all in på minimalism. Passa på att planera för stängd förvaring där alla saker kan gömmas, ha inga onödiga handtag eller knoppar på garderobsdörrar eller köksluckor och bygg ditt hem utan lister och dörrkarmar. 

Ett sätt att tänka på för att uppnå det minimalistiska hemmet är att ställa sig frågan, vart samlas det smuts och damm? Går dessa saker att ta bort/minimera? 

Det minimalistiska hemmet – lättstädat!

Som belöning för allt rensande av hemmet får man ett lättstädat hem. Färre saker där det fastnar damm och ett hem där robotdammsugaren kan åka omkring utan att fasta i allt.