Konsten att hänga rätt 

Konsten att hänga rätt

Det finns så mycket fint att använda sig av när det kommer till att dekorera väggarna i hemmet. Det som kan vara lite trixigt är hur man skall hänga upp det för att få till det på allra bästa sätt.

När vi är ute på våra stylingkonsultationer upplever vi ofta att tavlor och övrig väggdekoration hänger alldeles för högt upp. Prova att sänka dina tavlor och framförallt hitta en linje så lovar vi att rummet kommer få en lugnare känsla. Låt hörnen i rummet vara fria och luftiga. 

Finns det verkligen några rätt eller fel för att få till det? 

Kanske inte men åtminstone några knep på vägen. Varje hem är unikt och har sina utmaningar. Färgsättning, en bröstpanel eller en utmanande takhöjd.

Ett första knep är att man sätter upp tavlan eller spegeln i ögonhöjd, beroende på storlek såklart.

Man vill ju varken behöva titta upp eller ner för att beskåda en tavla.

För att få till en skön mix och att det skall kännas personligt vill vi slå ett slag för att mixa gammalt och nytt. En ärvd tavla i en nött ram tillsammans med något nytt print i en svart ram och en snygg spegel så skapar man magi i rummet.

Förutom tavlor och det populära klämmorna som man kan hänga upp poster i finns det snygga nät, vägglampetter samt en uppsjö av speglar i olika form och storlek. Ni vet väl att det finns spegelglas i flera olika kulörer. Det kan vara riktigt snyggt att gå mot en smakfullt grå eller rökig nyans på spegelglaset.

I dag finns det även många fina väggkrukor och väggvasar som man kan välja att bara sticka några torra strån i eller varför inte plantera en suckulent som kräver minimalt med omsorg.

Är det kanske  i sommarstugan man vill piffa väggarna lämpar det sig verkligen att hänga upp stråhattar och en bukett torkade blommor som te.x lavendel i ett jutesnöre. En kroklist med familjens somriga strandhanddukar blir ju också en härlig detalj.