Så inreder du uterummet, balkongen eller din altan 

Så inreder du uterummet

Vill du också att ute ska kännas som inne? Eller åtminstone att det ska kännas lika ombonat och mysigt? Vi delar med oss av våra allra bästa tips för uterummet, balkongen eller altanen. 

Nu när värmen solen börjar kika fram är vi ivriga att få komma ut. Äntligen är mörkret borta och ljuset är här. Vi älskar dock våra hem, att få vara inne och gosa i soffan. Inred därför uterummet, balkongen eller altanen som om vi vore inne, fast ute.

Nedan följer några enkla tips för att skapa den där ombonade uteplatsen vi inte vill slita oss från.

  • Tänk rum! Golv, tak, väggar. Kanske en pergola? Vikväggar? Eller ett stort parasoll?
  • Matta, den är viktig för den ombonade känslan.
  • Textilier. Som vi alltid säger, ös på med textilier. Framför allt på din utemiljö, här går det inte att få för många kuddar och plädar. 
  • Möblera gärna med sköna lounge-möbler så kan man hänga på sin uteplats dygnet runt.
  • Belysning gör utemiljön så där mysig som vi vill ha den och finns ju i alla varianter. Rislampor är ett hett tips, ljusslinga likaså och ljuslyktor i bambu. 
  • Sist men inte minst, växter! Fyll din utemiljö med gröna växter både högt och lågt. Mixa ätbara med icke ätbara och låt odlingen bli en del av myset. 

Vi som bor i Sverige vet ju att vädret kan svänga rätt snabbt, inred därför gärna med material och textilier som klarar lite tuffare väder. Alternativt ha stora förvaringsmöjligheter där ni snabbt kan stoppa undan alla kuddar och plädar.

För er som verkligen vill ta med vardagsrummet ut finns det faktiskt en TV som klarar utemiljö. Fast denna sommar ska vi väl allt passa på att umgås tillsammans, äntligen.