Sätt färg på väggarna

Sätt färg på väggarna

Såhär när sommaren raskar på i ett snabbt tempo och hösten står näst på tur, faller lusten ofta på att vilja greja inomhus igen, kanske till och med måla eller tapetsera om och sätta färg på väggarna.

Hur har färgpaletten sett ut om vi blickar tillbaka?

De vita väggarna övergick i att bli grå. Dem började dra åt greige för att sedan hamna i de varma beige tonerna. Trender kommer och går. Det viktiga är att man gör något som man själv trivs med. En del föredrar inte alls att måla utan upplever att det blir mer ombonat med en tapet. Mönstrade tapeter kan bli lite mycket om man har det i flera rum. Ett tips är att tapetsera med mönster i ett par enstaka rum men att fånga upp någon kulör i tapeten i intilliggande rum. Allt för att få till den röda tråden i hemmet.

De blå och gröna nyanserna är också på tapeten. Många målar dessa i sina sovrum, kompletterar med heltäckningsmatta och mörkläggande gardiner för en riktig hotellkänsla. Inte så dumt, det sägs ju att man sover som bäst i ett grönt sovrum. Myt eller ej…

Ett lejongult barnrum är inte heller så pjåkigt utan riktigt riktigt härligt.

När man väljer att måla sina väggar funkar självklart hela färgpaletten men för att få en riktigt snygg finish skulle vi vilja slå ett slag för att måla med en riktigt matt färg. Då detta blivit inne på marknaden finns det många fabrikat där färgen både är matt och tål att torkas av. Hur bra?