Våra tjänster

VAD ÄR HOMESTYLING?
Homestyling innebär att man lyfter fram bostadens fördelar genom rätt möblering, ljussättning, textilier och accessoarer. Många studier kring detta är gjorda både i Sverige samt internationellt och de visar på att stylade hem säljs både snabbare och till ett högre pris.

“Homestyling är en tjänst som betalar sig själv”

Vi hjälper dig att höja värdet på din bostad vid försäljning! Alla våra stylingtjänster är dessutom avdragsgilla på samma sätt som mäklararvodet, läs mer på Skatteverkets hemsida.

HUR GÅR DET TILL?
Vi på Homestyling Trestad kommer hem till dig på ett kostnadsfritt hembesök då vi gör en gemensam uppskattning av insatsen som behövs för att optimera försäljningsmöjligheterna av din bostad. Med rätt möblering och små detaljer som kuddar och växter gör stor skillnad för att bostaden ska framstå som varm och inbjudande.
Vi anpassar alltid varje styling så den tilltalar tänkta köpare och får bostaden att visa sin bästa sida.

Homestyling Trestad hjälper även till med enklare snickeri- och måleriarbeten när detta behövs och när bostaden blivit såld erbjuder vi naturligtvis flyttstädning. Du får hem en komplett offert på vad stylingen och tillvalda tjänster kommer att kosta. Vi finns där för dig under hela försäljningsprocessen och skräddarsyr helt efter dina behov, förutsättningar och önskemål.

HOMESTYLING
Här är de grundpaket som vi erbjuder, men skräddarsys helt efter dina behov. Homestyling Trestad har alltid ett nära samarbete med din mäklare så att allt går snabbt och smidigt. Vi är med vid fotograferingen för att tillsammans med fotografen se till att din bostad visar sin allra bästa sida.

 Första intrycket är viktigt, man får bara en enda chans.

STYLINGKONSULTATION
Vill du göra stylingen själv men känner att du behöver tips, råd och idéer på hur du förstärker bostadens fördelar och attraktionskraft kommer vi hem till dig så går vi tillsammans igenom rum för rum. Vi sammanställer en checklista till dig som du kan använda dig av för att lyfta fram det bästa i din bostad.

Pris: Hus 2.200kr, Lägenhet 1.500kr
Avdragsgillt vid försäljning.

FOTOSTYLING
Vill du ha till den sista touchen vid fotograferingen har du som fått en stylingkonsultation möjlighet att låta en av våra stylister vara med vid fotograferingen. Vi tar även med färska örter, frukt, grönsaker och snittblommor som passar till just din bostad och ser tillsammans med din mäklares fotograf till att dina bilder ser tilltalande ut.

Riktpris hus 100m2, 3000kr. Lägenhet 70m2, 2000kr.
Avdragsgillt vid försäljning.

STYLING LITEN
Det är lätt att bli hemmablind och det kan vara svårt att se vad som behöver tas bort och hur man kan göra enkla förändringar för att bostaden ska tilltala potentiella köpare.
I liten styling använder vi oss enbart av bostadens möbler och inventarier som vi möblerar och arrangerar på bästa sätt. En stylist hjälper dig att få den rätta känslan inför fotograferingen och visningar.

Riktpris hus 100m2 ca 6.000kr.
Avdragsgillt vid försäljning.

STYLING MELLAN
Vi utgår från bostadens befintliga möblemang och kompletterar med enklare rekvisita, textilier, och inredningsaccessoarer som får bostaden att kännas extra inbjudande. Vårt mål är att få bostaden att kännas luftig, fräsch och trivsam så att potentiella köpare känner sig hemma.

Riktpris hus 100 m2, ca 15.000kr.
Avdragsgillt vid försäljning.

STYLING STOR
Vi utgår även här från befintligt möblemang men kompletterar också med att par större möbler som exempelvis soffa och köksbord. Vill man att huset ska visa sin fulla potential bör man ha möblerat och stylat alla rum i bostaden. I den stora stylingen ingår också textilier, tavlor, mattor, belysning, accessoarer, gröna växter och snittblommor.

Riktpris hus 100m2, ca 27.000kr
Avdragsgillt vid försäljning.

HOMESTAGING
En staging innefattar en komplett för målgruppen och området anpassad inredning av en tom bostad. Vi inreder med möbler, textilier, växter, belysning, konst och inredningsaccessoarer som lyfter fram objektets fulla potential. Uteplats och entré möbleras och arrangeras med växter. Tillsammans med våra samarbetspartners och deras stora möbel- och inredningssortiment kan vi alltid erbjuda stagningar som får bostaden att visa sin bästa sida.

Försäljning av tomma bostäder påverkar ofta köparen negativt då de det är svårt att uppfatta ett tomt rums storlek och möblerbarhet. Genom att inreda det på rätt sätt visar man rummets yta och skapar samtidigt en trivsam känsla som bidrar till en bättre och snabbare försäljning.
Vid en homestaging kan du som säljare lugnt luta dig tillbaka och låta oss sköta jobbet.

Vi har nära samarbete med din mäklare och samordnar allt inför fotografering och visningar. Vi dekorerar alltid med färska snittblommor och vid visning bjuder vi på kaffe, vilket brukar vara väldigt uppskattat.

Priset baseras på antal rum, yta och planlösning, kontakta oss för offert.
Avdragsgillt vid försäljning.

STÄDTJÄNSTER
Hur mycket behöver man städa inför fotograferingen eller visningen? Detta vet naturligtvis vi och hjälper dig gärna med detta!
När det är dags att flytta erbjuder vi även flyttstäd med nöjd-kund-garanti!

Pris 440 kr/timme, 220 kr/tim efter RUT-avdrag.

MÅLERI- OCH SNICKERIARBETEN
Vi erbjuder enklare måleri- och snickeriarbeten, det är inte ovanligt att de där sista listerna inte har kommit på plats eller att den där fondväggen som suttit uppe sen 90-talet borde snyggas till. Hinner du inte finns vi där.
Genom fina kort på nätet ger du din bostad bästa förutsättningarna för en lyckad affär!

Pris 440 kr/ tim, 308 kr/tim efter ROT-avdrag.

INREDNINGSHJÄLPEN
Homestyling Trestad´s inredningshjälp riktar sig till dig som vill ha hjälp och förslag på hur du kompletterar inredningen i din befintliga bostad så att den känns harmonisk och trivsam. Det kan vara skönt att få hjälp och förslag med färger, tapeter, ljussättning, möblering och hur olika material tillsammans kan skapa harmoni i ditt hem.

Inredare från Homestyling Trestad kommer hem till din bostad för en konsultation. Behöver du bara bolla lite idéer eller vill du ha en helhetslösning, vi anpassar helt efter dina behov, förutsättningar och önskemål.

Efter sammanställning av offert på valda tjänster utformar vi tillsammans med våra samarbetspartners och kontakter en skräddarsydd lösning just för dig.

Pris för hembesök med konsultation är 1000 kr för första timmen, därefter 500kr/tim.

Homestyling Trestad utför homestyling och homestaging i Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla. Naturligtvis välkomnar vi även er från andra städer att anlita oss fast då tillkommer framkörningsavgift.

STYLING AV TRÄDGÅRDAR
Vi har ett nära samarbete med företaget ExAlandia med Helena Nordberg i spetsen. Vid försäljning av din bostad är det dem som ni ska anlita för att ge potentiella köpare känslan av ett välskött och välkomnande hus. När man går på visning är entrén och trädgården som leder fram till dörren det första man ser, det är där man bildar sig ett första intryck av huset och ser hur det är skött.

Kontakta gärna ExAlandia för mer information, offertförfrågan eller inbokning av hembesök.
Helena 073-2288842