Inred utifrån familjens behov

Våga inreda annorlunda och utifrån dig och din familjs behov. Vi både umgås, arbetar och spenderar mer tid i våra hem nu än någonsin tidigare. Våra hem borde därför inredas efter oss och våra behov. Eller hur? Fundera kring hur du och dina kära familjemedlemmar beter er från det att ni kommer hem till det att ni går och lägger er. Vilka problemområden finns? Vart är det ofta stökigt? Vilket rum trivs ni bäst i? Hur umgås om ni? Bortse från klassisk möblering, gör ert hem personligt utifrån era behov.

Fungerar köksbordet som arbetsplats, läxläsning och pysselbord som ofta genererar stök där det egentligen är för avsikt att äta i lugn och ro? Lös problemet genom ett vägghängt hyllsystem med djupa hyllplan för skrivbordsaktiviteter. Placera det i rummet intill köket om det är så att ni vill umgås medan disk, matlagning och annat fix sker.

En vän till oss beslutade sig för att ha ett vardagsrum utan matsalsbord nyligen. Hon hade varken tröttnat på det eller hade någon avsikt att byta ut det. Anledningen var att familjen hennes inte umgås på det sättet. Bjuder de hem vänner på middag sätter de sig bekvämt i soffan och intar efterrätten, sen samtalar de och umgås inpå småtimmarna. Vår vän hade reflekterat över hur stor plats vardagsrumsbordet med de åtta stolarna tog i förhållande till hur lite det användes. På födelsedagar, och högtider sitter alla nu ner gemensamt kring köksbordet som får en iläggsskiva vid behov. Soffan i vardagsrummet har inte längre tv:n i fokus. Den har bytts ut mot två stora bekväma soffor som nu står mitt emot varandra med umgänget i fokus i stället. Ett lyckat koncept utifrån vår vän med familj. Vilket är det lyckade konceptet för dig och ditt hem som tillgodoser behov?