Stylingens påverkan på slutpriset

Homestyling av bostad

Homestyling, hur mycket påverkar det slutpriset? Idag föreslår många mäklare att du tar hjälp av en stylist för att få hjälp med homestyling när du ska sälja en bostad. De vet att det ger en effekt på slutpriset. Det vet vi som inredningsstylister också.

Men hur mycket det har vi inget svar på. Vi vet att många önskar ett svar på just denna fråga. Även vi är nyfikna och hade gärna delat med oss av detaljerade uppgifter kring den saken. Men sanningen är den att det är svårt att bevisa hur stor påverkan en styling har på slutpriset. 

Vi har erfarenhet av att arbeta med mäklare och träffa de kunder som anlitar oss för styling av sina bostäder inför försäljning. I princip alla meddelar att de får tillbaka pengarna och oftast mer än så. Några av våra samarbetspartners är Svensk Fastighetsförmedling, HusmanHagberg Uddevalla STO och Fastighetsbyrån.

Vi brukar få höra att en försäljningen går snabbast och att priset blir högst när köpare verkar trivas och känner sig som hemma redan på visningen. Det handlar ju mycket om att inreda så att spekulanterna omedelbart får en uppfattning om hur det skulle vara att bo i den bostaden de är på visning i. Vi är noga med att alla rum i en bostad ska harmonisera med varandra genom val av färg och form när vi stylar. Detta kan vi göra oavsett om det är en gammal eller ny bostad. Vi adderar eller så plockar vi bort inredning för att ge ett mer lugnt intryck. Som inredningsstylist ser vi detaljer som kan göra stor påverkan på helhetsintrycket av en bostad. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer kring hur vi arbetar.

Precis som så mycket annat så fungerar även styling på grund av att de flesta av oss människor går på känsla när vi ska köpa bostad. En bostad som är riktigt snyggt inredd ger en bättre magkänsla och en mer positiv upplevelse av en bostad. En bättre magkänsla leder i sin tur till att man som köpare kan tänka sig att lägga ett eller flera bud extra som man inte hade lagt om bostaden hade uppfattats som tråkig. Visst kan du föreställa dig skillnaden? ..och hur du själv hade känt, tänkt och agerat?

Varför erbjuder vi styling?

Jo, för det första är vi så passionerat förälskade i vårt jobb, det är så himla härligt att arbeta med just inredning. För det andra så finns det en efterfrågan på de tjänster vi erbjuder och sist men inte minst: homestyling har sina fördelar vid försäljning av bostad. Det ger oftast en positiv effekt på slutpriset, det är avdragsgillt vid försäljning och det väcker känslor!

Vi erbjuder både Homestyling Liten, Mellan och Stor. Låt oss göra jobbet om du som många andra och oss tror starkt på att styling påverkar slutpriset!