Vill du börja inreda mer hållbart?

Inreda hållbart

Att inreda hållbart sker inte över en natt. Det går inte heller med hjälp av att kasta ut gamla ting och byta ut dem mot nya. Nej, låt det ta tid, tänk långsiktigt och gör medvetna val och köp. När du väl bestämt dig för att tänka mer hållbart kring inredning så blir det en naturlig del av ditt inredningsintresse. 

Om du har en pryl som du så gärna vill ha. Spara då hellre och vänta tills du har råd med investeringen. Låt det ta tid att införskaffa det du verkligen vill ha. Hellre det än att köpa något billigt, tillfälligt som du senare antingen slänger eller byter ut ändå. Det där har vi själva gjort så många gånger, men lärt oss av våra misstag. Att inreda hållbart innebär så mycket mer än att låta blir att köpa onödiga prylar. Det handlar mycket om miljö också.

Är du på jakt efter en möbel, tänk då en extra gång på vilket material möbeln är tillverkad av. Kan den eventuellt innehålla några kemikalier och gifter? Var den är producerad och hur långa transporter har krävts för att frakta den från tillverkaren och hem till dig? Det här kan vara svåra frågor att ens svara på för butikspersonal. De kan bli minst sagt obekväma av dina frågor kring hållbarhet när det gäller de produkter som de erbjuder. Men om du kan försäkra dig om att du gör ett köp där din möbel kan leva vidare efter dig och bli finare med åren; då har du kommit ett steg närmre hållbar inredning.

Renovering är vansinnigt roligt men kan både vara dyrt och till och med onödigt ibland. Eller hur? Vårt tips till dig är att tänka till en gång extra innan du bestämmer dig för att riva ut något befintligt. Kanske kan det slitna fräschas upp med hjälp av att slipas, oljas eller på annat sätt behandlas och målas om.

I de fall du har något hemma som du redan tröttnat på, tänk om och gör nytt. Med färg kan mycket få nytt liv. Möbler kan kläs om eller få ett helt nyttt användningsområde. Tänk också på att det som du har tröttnat på kan få nytt hem hos någon annan. Lämna in till second hand eller sälj vidare sånt som du tröttnat på. Det är också hållbarhet. I det fallet har du dessutom gjort både miljö och plånbok en tjänst. Tänk cirkulärt och lycka till med att inreda hållbart i fortsättningen.

Vi har ingen gloria runt huvudet när det kommer till hållbar inredning. Vi gör långt ifrån allt rätt. Men vi gör så gott vi kan och försöker alltid att ha hållbarhetstänket med oss när vi arbetar med inredning. Hoppas alltid vi kan inspirerar någon av er läsare att ha hållbarhet i åtanke när det kommer till inredning framöver.